vrijdag 22 februari 2013

FM Clementine jurk

Helaas zijn de eerste foto's wat overbelicht. De laaste foto van de zak geeft de werkelijke kleur weer!

Het FM Clementine patroon heb ik al een tijd in mijn bezit. Bij het plannen maken legde ik het patroon op mijn bureau, maar toch verdween het weer onverrichte zaken van mijn bureau in de map. Tot nu!!! Veerle doe ik nog steeds het meeste plezier met gemakkelijk zittende jurken van rekbare stoffen. Ik was de Olivia en mareen ff zat. Vandaar mezelf bij de hand genomen en ben ik er aan begonnen.

Deze donker blauwe tricot-jogging lag ook al een poosje in mijn kast. Het was maar een krappe meter, dus "haast" geboden om hem te verwerken. Ik zelf ben erg tevreden over de pasvorm van dit patroon. Het kleed haar mooi af  (vind ik). I.p.v. een dubbel voorstuk heb ik de zakken er op gestikt. De naad, mv op de zak, is uit nood geboren. Ik had werkelijk geen bruikbaar stukje meer over. Vandaar het extra stiksel op mv, maar ook de korte mouw is een noodgreep.

Afgelopen weekend heeft dame een stuk van haar haren af laten knippen. Ze voelt sindsdien een echte diva. Dus neemt ze ook echte diva poses in voor de foto :-) .

1 opmerking:

  1. mooie diva hoor! leuk geworden en de 'noodgrepen' prima opgelost toch? lekker jurkje lijkt me!

    BeantwoordenVerwijderen