zaterdag 2 maart 2013

"Laatste" winterse Mareen winter 2013

 

De "laatste" winterjurk voor dit seizoen! Op verzoek van Veerle heb ik hem wat groter gemaakt: "Anders kan ik hem volgend jaar niet meer aan, mama". Ik heb zowel MV als MA 1 cm van de vouw afgelegd. Zo heb ik ik in totaal 4 cm extra wijdte gecreëerd.

Nu op naar het voorjaar. Er past haar niet veel meer van vorig jaar. Dametje is ook zo gegroeid. Ideetjes genoeg, maar tijd en energie?? Het zal wel weer veel van hetzelfde worden. Tricot jurkjes met legging op basis van Olivia en Mareen. Hier en daar wat verknasterd (=Sancho taal). Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat ik daar Veerle het grootste plezier mee doe. Dus waarom zou ik moeilijk doen?

6 opmerkingen:

 1. Wat een schitterende nicky is dit! Mooie warme kleuren.
  En heel slim van je dochter dat ze vraagt hem wat groter te maken voor volgend jaar. Zou jammer zijn als ze er maar zo kort plezier van heeft. Enne, als je Veerle plezier doet met Olivia en Mareen-varianten dan zou ik die zeker maken! Niets is zo jammer van je werk als kleding die ongedragen in de kast blijft hangen!
  Groetjes Mama C

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, Het zelfs heel frustrerend om veel tijd in een kledingstuk te stoppen en vervolgens blijft die in de kast hangen omdat die "stom" is: Zo blijft de de ABC 106 maar ongedragen in de kast hangen :-(.

   Verwijderen
 2. Leuk zo omgebiest met rood, had ik nog niet aan gedacht. Ik heb zo'n lapje nl ook nog liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke Mareen die worden hier ook graag gedragen.
  En voor het voorjaar, wat maakt het uit of het weer veel van hetzelfde is als ze het maar graag draagt toch?
  Veel plezier met de voorjaarscollectie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms wil ik zelf weleens wat anders maken. Ik mis weleens wat "naai uitdaging". Maar het fijnste is dat het met plezier gedragen word en de complimentjes die we krijgen. Soms zijn collega moeders weleens jaloers op wat ik maak. Laat ik daar dan mijn voldoening uit halen. De uitdaging zoek ik voorlopig maar in het combineren van stofjes.

   Verwijderen
 4. Wat een prachtige stof heb je gebruikt. Slim om die gewoon gelijk wat groter te maken, want anders is het, zoals je dochter al zegt, zo jammer als ze hem volgend jaar niet meer aan kan.

  Ze staat er bij te strálen!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen