vrijdag 3 augustus 2012

Casper R.I.P. 13-01-1997 - 03-08-2012

Vanochtend hebben wij onze 15,5 jaar oude Labrador laten inslapen. Een enorm zware en moeilijke  beslissing: Zijn lichaam was op maar zijn koppie nog zo helder en vol levenskracht. Ondanks zijn sterk vermagerde en zwakke achterkant liep hij nog graag zijn rondje. Bleef hij broodjes en koekjes scoren!

De laatste 2 jaar was het echt een oude hond. 3 Beroertes met een interval van 9 maanden heeft hij overleeft. 5 Weken geleden bleek hij een blaasontsteking te hebben. Helaas ging hij vanaf dat moment zienderogen achteruit. Kort na de antibioticakuur heeft hij nog een opleving gehad. De laatste 2 weken ging het echt per dag achteruit. In die laatste 2 weken liep hij regelmatig met zijn achterlijf hangend in een band. Maandag jl. kregen wij de indruk dat hij pijn kreeg. Hij lag zachtjes te kreunen. Zijn ogen vielen diep. Zelfstandig omdraaien in zijn mand lukte hem niet meer. Steeds vaker een blaf voor hulp bij het verliggen, hulp om overeind te komen om te drinken of zijn behoefte te willen doen. Regelmatig ongelukjes. Samen uren worstelen om een goede comfortabele houding te vinden. Woensdag waren mijn man en ik allebei zover dat wij zeiden dit kan zo niet langer. Dit is niet meer waardig en voor ons allemaal ondoenlijk.
Wij zijn intens verdrieting en de pijn en leegte die wij voelen is enorm. Toch kijken we vol dankbaarheid terug op een fantastisch lieve, mooie, karakter volle hond. We hebben zo ontzettend van hem genoten en we hebben een geweldig mooie tijd samen gehad.Lieve Casper, Dank voor je trouwe vriendschap en de talloze mooie momenten samen. Rust zacht.3 opmerkingen:

 1. Sterkte met het verlies van Casper.
  Ik las je berichtje op Sancho.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte met het verlies van Casper! Hij heeft een respectabele leeftijd bereikt. Onze Casper hebben wij ruim 2 jaar geleden in laten slapen. Hij is 15 jaar en 3 maanden geworden. Het blijft een gemis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Familie ,
  Ik lees dit net en vind het heel erg .En wens jullie heel veel sterkte met het verlies van jullie vriend Casper :-(
  Ik weet hoe het voelt om een hond te verliezen ..
  Blijf denken aan de mooie tijd die jullie hadden met hem en dat er een lijdensweg is bespaard ..

  Gr van mij

  BeantwoordenVerwijderen