dinsdag 25 oktober 2011

Hulp gevraagd voor verjaardagsjurk Veerle

Zoals de titel al aangeeft vraag ik jullie hulp. Foto 2 is de stof waarvan ik de Veerle's verjaardag jurk wil gaan maken. De stof komt uit een oudere Cakewalk collectie en is een stevige, een beetje stugge, katoen. Het lijkt wel of er een zacht laagje opgespoten is want het voelt veel zachter dan gewoon katoen. De stof "staat" ook een beetje.

 Het moet een z.g. draaijurk worden. Veerle wil niet weer een Elodie. Wel het rok gedeelte maar niet het bovenstukje. "Die had ik vorig jaar al". Veerle kon mij niet vertellen wat dan wel. Haar woorden: Daar heb jij verstand van ik toch zeker niet. Pff dat wordt 6 jaar.

De ander foto's komen uit een wat oudere Knippie en ik vind het jurkje met de ballon kraag erg leuk. Aangezien het Knippie jurkje geen draaijurk is had ik bedacht het bovenstuk uit de Knippie te nemen en deze te combineren met de Elodie rok.

Nu komen mijn vragen/overpeinzingen: Denk jullie dat dit een leuke combinatie is. Heeft iemand ervarig met een dergelijke kraag, m.a.w. hoe zal de kraag vallen van een stevige katoen. Krijg je die kraag wel weer in het gareel na het wassen. Heeft iemand nog een andere suggestie. Ik wil graag een aansluitend lijfje, met een super wijde rok. Aangezien de stof stevig is lijkt mij een aangerimpelde rok geen mooi resultaat geven. Voor mijn gevoel vallen daardoor de z.g. klassieke jurkjes af.

Suggesties en opmerkingen van harte welkomen. Alvast heel erg bedankt voor het meedenken.

Groetjes Astrid

1 opmerking:

 1. Je gedachtgengang is helemaal goed. Rimpelende rokbanen moet je inderdaad met deze stof niet snel doen. Ik denk dat de bovenkant mooi op de gladde en wijde Elodie past. Je kan de Elodie ook heel makkelijk, qua breedte, aanpassen aan de wijdte van het andere bovenstukje.

  Wat de kraag betreft. Na het wassen op een hangertje hangen en de kraag een beetje fatsoeneren dat 'ie "goed" zit. Laten drogen en je hoeft later hooguit de kraag een beetje te stomen terwijl de jurk op het hangertje hangt.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt, héél veel succes met de verjaardagsjurk!

  Hahaha, ik moest wel lachen om je dochters commentaar, hahaha.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen