maandag 28 november 2011

Verjaardagsjurk Veerle's 6e verjaardagYes, eindelijk kan ik de foto's plaatsen van de jurk voor Veerle's 6e verjaardag. De foto's geven slechts een impressie. Echt duidelijk zijn ze niet. Veerle is woensdag 30 november echt jarig.  Misschien dat het mij dan lukt betere foto's te maken.
Deze foto's zijn van afgelopen zaterdag. Mijn schoonfamilie woont in Groningen en Friesland (hier 200 km vandaan). Gezien de afstand zien we elkaar niet zo vaak en vinden we het allemaal prettig om het alleen met de noordelijke tak te vieren. Even echt tijd voor elkaar.

Het was een projectje met hindernissen. Het rokgedeelte is de FM Elodie maat 134/140 die gingen als een speer. Het bovenstuk uit een oudere Knippie was ook het probleem niet. Maar met de kraag heb ik toch wel zitten stoeien. Niet omdat die nou zo moeilijk is maar wel de combinatie stof/soort kraag. Zoals ik in een eerdere post al berichtte is de stof een stevige katoen die staat. Het rimpelen ging niet echt makkelijk: de stof gleed niet over gemakkelijk over de rimpeldraden en daardoor onstonden er geen mooie gelijkmatige rimpels. Maar de aanhouden wint: met veel geduld kreeg ik het toch wel redelijk gelijkmatig verdeeld. Het bovenstukje heb ik niet gevoerd waardoor ik wat meer mijn best moest doen voor een mooie afwerking. De kraag heb ik netjes afgewerkt hebben met een mooie bies. Ook dat was best wel een gepruts. Aanvankelijk wou de kraag niet mooi vallen. Na veel ge-grrrrrmmmm heb ik uiteindelijk het hele zwikkie meegenomen naar les (ik zit op patroonteken les voor mijn eigen kleding). Mijn  lerares heeft de hals wat rigoreuzer uitgedund (ik was te voorzichtig geweest) en toen was het goed. Ik ben zelf erg tevreden over het resultaat en Veerle gelukkig ook.

Linda heel hartelijk bedankt voor het patroon voor het T-shirt: deze is echt perfect!

2 opmerkingen:

  1. Nog van harte gefeliciteerd met je dochter. Zo te zien is ze heel blij met haar mooie nieuwe jurk. Fijn dat je op les even hulp hebt gehad met de kraag, hij is prachtig geworden.

    En ja het was ècht heerlijk die paar daagjes weg... voor herhaling vatbaar, maar daar zal ik wel een tijdje op moeten wachten, maar hopelijk geen 10 jaar, hahaha.

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen