donderdag 9 juni 2011

Mareen shirt & Sue and Blu legging maat 128 volledig UWYH

Eindelijk even de tijd om wat te posten. De laatste weken waren zo extreem hectisch dat ik maar weinig heb kunnen naaien en allemaal geen tijd/rust om mijn blog bij te werken. Bij het leeg halen van de camera kom ik er achter dat ik zelfs nog een aantal items moet fotograferen. Ik heb nog een FM Lore top verlengd tot jurk af. Maar die ligt in de was. Evenals nog een Mareen shirt gemaakt van Cakewalk tricot. Zodra ze op mijn strijkplank arriveren zal ik ze fotograferen en posten. Wat ik wel gefotografeerd heb is:
Beide items volledig UWYH. Ik zie nu dat de details niet goed te zien zijn. In de legging heb ik noodgedwongen een dwars naad moeten maken (ik had niet genoeg stof). Ik heb staan zweten met de patronen in hand boven de stof: Hoe los ik dit nu op? Ik wil mouwtjes en een legging uit een krappe 1/2 meter stof waar ook al een stuk van gebruikt is. Pff. maar de aanhouder wint: Als het niet kan zo als het moet dan moet het maar zoals het kan. Maar nu het af is, denk ik dat ik het vaker zo ga doen. Ik vind het een leuk effect geven!

Tijdens het naaien van het shirt zag ik tot overmaat van ramp dat er in de blauwe tricot een weeffout zit ( grrrr wel een projectje met hindernissen!). Over de totale breedte in het midden van het voorpand een soort dwarse ladder. (Om er een positieve draai aan te geven wel een bevestiging dat ik goed RVD had geknipt.) Oké dan: Als het niet kan zoals het moet dan............. :  Helaas geen snipper stof meer. Dan maar de doos met bandjes op tafel: Natuurlijk niks rekbaars in de goede kleur in huis. Na wat opties geprobeerd te hebben vond ik een blauw/wit ruitjes bandje de beste oplossing. Veerle heeft het setje inmiddels gedragen en het bandje stoort haar gelukkig niet bij het dragen.

Ik hoop zeer binnenkort een Elodie af te hebben en een door mijzelf getekend tricot jurkje. De beloofde foto hoop ik dan ook gemaakt te hebben. Wordt vervolgt.

1 opmerking:

  1. Zo is het inderdaad een heel erg leuke set geworden!

    groetjes,
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen